13/7/08

S’ha acabat el ramblejar

Aquella costum barcelonina de ramblejar, que sobretot es practicava aquests mesos d’estiu, ha mort.

Agafaves la Rambla des de dalt i anaves fins a baix de tot parant en una terrassa a prendre una cerveseta fresca i, si la cosa s’allargava, podies endur-te a casa els primers diaris del dia. Un petit homenatge a l’estiu i un privilegi que causava l’enveja dels visitants estrangers.

Ara pots agafar la Rambla des de baix, per no allargar tant el tema, i pots anar pujar tot esquivant els borratxos de la zona de l’estàtua d’en Pitarra; pots acceptar el repte de passar per davant del Tabú sense que els carteristes et robin, aprofitant que hi ha més gent i la Rambla es més estreta; si vas sol potser et pots deixar temptar per les prostitutes africanes de la zona de Ferran a Portaferrissa; i si vols prendre alguna cosa no et molestis en anar a una terrassa, que hauràs de veure una “litrona”, ves directament a la part de dalt de La Rambla que podràs degustar una magnífica llauna de cervesa calenta a un euro. Un passeig inoblidable. I del diari ni parlar-ne, ja no arriben.

Barcelona, cada cop més, és la capital mundial dels borratxos. I Ciutat Vella, també un cop més, el seu punt de trobada.