17/5/08

Rambla si, Itziar no

Ara que estan de moda aquest crits de guerra toca fer-ne un dedicat a SuperItziar. Un cop més lidera una d’aquelles operacions reactives que tant agrada fer als de l’Ajuntament. Han deixat que La Rambla fes fàstic i ara la volen “arreglar” per vendre que l’han transformat, es clar. Quina cara més dura.

Diu SuperItziar que hi han masses negocis de souvenirs i de menjar ràpid, que provoquen aglomeracions al carrer, i que cal canviar el paviment. Home, souvenirs i menjar ràpid n’hi han tants com llicències heu donar i del paviment millor no parlar-ne perquè des del gener que teniu un munt d’idees, resultat del concurs que vareu impulsar, i ni les heu mirat. Treballeu més, home.

Del que no ha parlat SuperItziar és de dos temes: de l’estètica del passeig i de la seva seguretat. Quan parla de souvenirs i menjar ràpid oblida dir que la majoria d’establiments són de “paquis” que, home, l’estètica no és el seu fort. Aquell munt de samarretes il·legals del Barça, aquells toreros i barrets mexicans, aquelles “bailaores” flamenques, per no parlar dels shawarmes donant voltes i de les muntanyes d’entrepans ressecs que presideixen alguns dels locals. Més que imatge de Barcelona sembla un brindis a Tetuan. I de la seguretat que dir si parlem d’aglomeracions i sabem que el 70% dels qui passen no són barcelonins. Doncs barra lliure per carteristes i xoriços, obvi.

SuperItziar és corresponsable d’aquest desori. Que ho arregli, molt bé, però com a mínim que no tingui les penques de vendre-ho com una transformació perquè ha estat una de les que ho ha deixat podrir.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan reconeixes que el problema és la qualitat dels comerços i la solució que aportes és canviar el paviment, és que ens prens per burros o.......

Al carrer Ferran, tocant Rambla, hi ha una antiga i preciosa farmàcia. (és l'última que queda, la penúltima fa un any que és un Timberland). La que deia, al costat del McDonalds la té un farmaceutic ja grandet i paga uns 1500.-€ de lloguer. Ál davant té un pub irlandés que paga 20.000.-€ per la mateixa superfície.

En que creieu que es convertirà la farmàcia quan es jubili el farmacèutic?

Itziar, catalogar façanes està molt bé, però potser caldrà començar a parlar de protegir el teixit comercial, protegir la nostra manera de viure, protegir-nos a nosaltres.
O és que haurem de fotre el camp de Ciutat Vella al final.

(Ho diu un que ja ha passat a millor vida. Que ha canviat de barri, vull dir)

Anònim ha dit...

En Joliu ha fet el que acabarà fent tothom: canviar de barri. No és fàcil quedar-se perquè el gestionen polítics que només el trepitjen en hores d'oficina i no beixen del cotxe oficial

joliu ha dit...

Ep, en Joan Puigdollers, per exemple, baixa en Ferrocarril

Anònim ha dit...

Un adéu a la Rambla