4/7/09

Un xafarder ens escriu: "L'entorn del Palau Güell, més desprotegit que mai"

Una més. Un veí de la zona del Palau Güell ens explica el munt d'avantatges que tenen els que viuen al costat d'una obra Patrimoni de la Humanitat. Com podeu imaginar...ninguna.

Ens diu:

"Fa un parell d’anys, els veins dels edificis colindants amb el Palau Güell varem rebre la notificació de la Generalitat que les nostres vivendes passaven a formar part de l’entorn protegit del Palau Güell, declarat per l’Unesco patrimoni de la Humanitat. Vam pensar –innocentement- que ara la Generalitat I l’Ajuntament cuidarien una mica més l’entorn del Palau, -absolutament degradat-. Doncs bé, contràriament i malgrat les denúcies dels veins, l’Ajuntament ha permés l’obertura de més locals de restauració de fast-food pakistanesos i turcs.

Només al número 1 de Nou de la Rambla ja hi ha 3 fastfoods de delícies orientals, a més d’un super 24 hores. La concentració d’aquesta mena de locals –que obtenen llicència d’activitat amb una facilitat si més no suspitosa- fa que l’entorn del Palau Guell estigui cada cop més degradat.

Paradoxalment, la Guardia Urbana és a nomes 5 metres. I no es dificil trobar els urbans proveint-se de swarmes i xerrant amistosament ams els amos dels locals, mentre que el carrer és un veritable paisatge dantesc de borratxos, brutícia, venda de drogues, prostitució, soroll, pixarrades, vomits, etc.

Viure en aquest punt del Raval és fa cada cop més insupportable, fins a l’extrem que alguns llancem la tovallola, i ja fem plans de marxar. Segurament això és el que preten l’Ajuntament, per acabar de convertir Ciutat Vella en un enorme parc tematic per a borratxos i turistes low-cost, que segurament reporten beneficis inconfessables. Penseu que cada any ens visiten 7 milions de turistes. És clar; que son uns pocs veins emprenyats front a aquest veritable jaciment de petroli?

I és que tenim la sensació que aquí tothom té drets: els borratxos, els turistes low-cost, els venedors de llaunes, els venedors de drogues, els propietaris dels fastfoods, etc. Tots, tret dels veins, que –això sí- em de complir estrictament tota la normativa a que ens obliga Patrimoni (I ho fem amb molt de gust) perquè si no les santions i multes son immediates.

I això és un ajuntament eco-socialista? Això és una mafia i una presa de pel! Quina vergonya i quina decepció per als que hem votat tota la vida a les esquerres".

3 comentaris:

Unknown ha dit...

No és ninguna. És cap!!

Anònim ha dit...

Ja ho pots ben dir, Bernat. CAP, CAP, CAP, CAP, CAP

Anònim ha dit...

llegir tot el bloc, bastant bo