8/3/08

Avui és el Dia de la Dona Treballadora

Coneixeu alguna dona que no sigui treballadora? Doncs el primer que es podria dir és que al nom de la diada no li cal el “treballadora”, oi? El que succeeix és que cal recordar que precisament es celebra el 8 de març perquè l’amo d’una fabrica, un animal, la va cremar amb les treballadores dins perquè estaven de vaga. Només per això ja val la pena el nom i la celebració.

També és un dia escaient, al nostre entendre, per recordar a les víctimes de la violència de gènere. I ho creiem perquè la violència de gènere es manifesta com el símbol més brutal, mesquí i covard de la desigualtat existent a la nostre societat entre dones i homes. És una violència focalitzada en la dona pel sol fet de ser-ho, per ser considerades pels seus agressors com subjectes que no mereixen els drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió. Un homenatge també per elles.

Acabaríem convenint que amb un dia no n’hi ha suficient per retre homenatge a la dona i potser és veritat. La dona aporta molt en un munt d’àmbits de la vida començant pel fet de que sostenen la família, seguint per l’àmbit laboral, continuant pel social i, perquè no dir-ho, ens aporten la necessària dosi de sentimentalisme que els homes mai tindran i que tant ens cal avui en dia. Així doncs, un petó molt gran per totes les dones i gràcies per fer-nos la vida més senzilla i millor.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu si que en saps, xafarder!

Anònim ha dit...

Un 10 Xafarder!

Anònim ha dit...

Xafarder, volem un fill teu!!!