15/1/08

Inseguretat creixent

Precisament quan hem iniciat una enquesta al blog on preguntem si creieu que Ciutat Vella és o no segura, alguns mitjans de comunicació es fan ressò de l’augment de la inseguretat ciutadana a la zona de La Ribera. Concretament Catalunya Ràdio i el diari Avui han informat sobre la denúncia que veïns i comerciants del barri del Born han fet als Mossos d’Esquadra per l’onada de furs que pateix la zona.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, manifesten que aquests robatoris han disminuït, per contra de la percepció ciutadana, i que han creat grups especials per identificar a aquests delinqüents. Serà fantàstic si això resolt aquest problema. El fet, però, a hores d’ara, és que es repeteixen cada dia les històries de gent que ha patit robatoris i comerciants que viuen intranquils davant el perill que corren a diari.

Aquesta zona no és la única que pateix. Ja varem parlar dels continus robatoris de vehicles per la zona de la plaça Castella i les estrebades i robatoris amb intimidació que succeeixen dia si dia també a la plaça Universitat, a primera hora del matí.

Potser han disminuït les denúncies, també perquè hi ha la sensació de que no serveixen de gaire, però el cert és que la percepció ciutadana és ben diferent. La percepció ciutadana és que la inseguretat és creixent.