9/1/08

Una xafardera ens escriu: “Incivisme i veïns”.


Una xafardera cita textualment algunes idees que vol dur a terme l’Ajuntament per evitar l’incivisme. No hi està massa d’acord, per no dir gens. A més, no està prou indignada amb el tema de la font de la Plaça Reial que, a sobre, contempla com l’han rodejada, textualment, de lavabos.

“Ahir vaig llegir a La Vanguardia que l’Ajuntament, per “evitar els excessos a Barcelona” (sic) aplicarà “disseny contra incivisme” (sic). Que “vol donar més potència a l’aigua de la font de la Plaça Reial perquè mulli als qui s’hi asseuen cada nit. I que a la Plaça Orwell eliminaran les escales, on s’hi asseu gent que beu” (sic).

També hi ha gent que beu a les terrasses dels bars, amb llicència d’obertura fins les 3 de matinada, però això a l’Ajuntament li sembla bé. En canvi, ja fa temps que el Districte de Ciutat Vella va fer desaparèixer els espais lliures on els nanos podien jugar i els bancs públics on els barcelonins ens hi podíem seure de gratis.

¿Què pretén l’Ajuntament?, suposo que vol que els veïns (vells, pobres i immigrants, els més febles) ens en anem i deixem el camp lliure a l’especulació. ¿A qui considera incívics l’Ajuntament?, suposo que als que no volen o no poden seure a les terrasses de pago.

I a més enreda als ciutadans, ens utilitza, perquè puc assegurar-vos que aquestes idees genials han sortit de la ment d’assessors fantasmes molt ben pagats. Que cap veí ho ha demanat. Només demanem vigilància, prevenció i aplicació no indiscriminada de les lleis.

I mentre escric aquestes línies contemplo com avui han rodejat la Plaça Reial d’urinaris. Han dit als comerciants que és una prova pilot, es a dir que encara pot ser pitjor.

Salutacions.


Marga, una xafardera enfadada”.


Realment la fotografia ratlla la comicitat. Sembla que la Plaça Reial es reservi per acotar que els vàndals no donin masses voltes per la ciutat i aquí trobin un lloc còmode per a tothom.