13/1/08

Una xafardera ens escriu: “Una Rambla pels barcelonins”

Una xafardera celebra que la regidora del Districte, Sra. Itziar Gonzàlez, planti cara a l’Associació de Comerciants de La Rambla. La llàstima, però, és que si aquesta associació té el poder que la nostra xafardera els atribueix és, precisament, perquè els predecessors socialistes de la regidora els hi ha estat donant tot el que han demanat durant molts i molts anys. De totes maneres, si és cert que està en contra dels escandalosos preus dels comerços de la zona mereix un aplaudiment. Veurem quins preus hi ha d’aquí un temps. La Gemma ens diu:

“Des de fa anys molts veïns de Ciutat Vella estem denunciant la especulació, les activitats molestes i força vegades sense llicència, i la conversió d’aquests barris de Barcelona en un parc temàtic per turistes, que no sols expulsa als veïns (vells, pobres i immigrants, els més febles) si no també a la resta de barcelonins als que ja no agrada baixar a Les Rambles o altres indrets del Casc Antic a passejar.

I hem hagut de demandar per la via legal al propi Ajuntament que sovint no sols permet si no que fomenta aquestes activitats. Però igual que denunciem, volem agrair i felicitar quan algun membre del govern local -en aquest cas la regidora del Districte de Ciutat Vella, Sra. Itziar González-, decideix modificar el tarannà dels últims anys.

Divendres varem llegir a la premsa que “la absència de la regidora a la roda de premsa convocada per l’associació de comerciants de Les Rambles confirma el divorci entre el que vol la regidora per a la Rambla i el que pretenen fer perdurable els operadors i, sobretot, els empresaris d’hotels i restaurants, que advoquen per la lliure utilització del passeig i per la llibertat de preus”.

Endavant, regidora!, té el suport de moltíssims barcelonins per fer front a les pressions (que en deu tenir, i moltes) dels poders fàctics.”